27. 6. 2009

Rest in peace Michael

Tak ako celý svet a hlavne fanúšikovia aj ja som veľmi zarmútená. Smrť Michaela Jacksona je obrovskou tragédiou pre celý hudobný svet. Zomrela najväčšia legenda, akú popmusic vôbec mala a s nim odišiel aj kus hudby. Ostalo po ňom prázdne miesto, ktoré nemôže zaujať žiadny iný umelec. Mariah, moja najobľúbenejšia speváčka, ktorej je tento blog venovaný, má v kariére a v tvorbe momenty, ktoré majú veľa spoločného s Michaelom. Vezmime si iba pieseň "I'll Be There", ktorú kedysi Michael spieval spolu s bratmi v skupine Jackson5. Na rozlúčku s Michaelom a na jeho poctu som na YouTube našla pár videí, ktoré zachytávajú tieto momenty.


Mariah spieva "I'll Be There" po prvý krát na akustickom koncerte MTV UNPLUGGED v roku 1992, a v jej podaní mala pieseň nečakaný úspech. Bola to už 6 pieseň, s ktorou sa Mariah prebojovala na čelo amerického Billboardu.


"I'll Be There" spievala napríklad aj v špeciálnej show k vianociam "A Home For the Holidays With Mariah Carey", ktorú 21. decembra 2001 odvysielala televízna stanica CBS.


"I'll Be There" je neodmysliteľnou súčasťou takmer každého koncertu Mariah. Pieseň zaspievala aj v rámci turné "THE ADVENTURES OF MIMI TOUR" v roku 2006.


V priebehu júna 1999 Michael Jackson organizuje benefičné koncerty "Michael Jackson & Friends" v Nemecku a Kórei. Ako hostia vystupovalo na týchto koncertoch množstvo umelcov ako Slash, Scorpions, Boyz II Men, Luther Vandross, AR Rahman, Prabhu Deva Sundaram, Shobana Chandrakumar, Andrea Bocelli alebo Luciano Pavarotti. Výťažok s týchto koncertov išiel "Detskému fondu Nelsona Mandela", Červenéhu krížu a UNESCU. Aj Mariah zaspievala piesne "I Still Believe" a "Hero" na koncerte v Kórei 25. júna 1999.


Michael Jackson sa po udalostiach s 11. septembra 2001 rozhodol naspievať charitatívnu pieseň. Skvelú vec podporilo desiatky umelcom ako Beyonce, N'SYNC, Nick a Aaron Carterovci, Ricky Martin, Mya, Anastacia, Thalia, Reba McEntire, Celine Dion, Luther Vandross, Shakira, Gloria Estefan a mnoho ďalších vrátane Mariah Carey. Vznikla tak krásna a dojemná pieseň "What More Can I Give", ktorá bola navyše naspievaná aj v španielčine.


Michael Jacksom pomohol zorganizovať benefičný koncert United We Stand: What More Can I Give, ktorý sa konal na RFK Štadióne vo Washingtone, D.C. a bol odvysielaný 21. októbra 2001. Desiatky významných umelcov (vrátane Mariah) na čele s Michaelom v závere show zaspievali pieseň "What more Can I Give"


Rest in peace Michael Jackson.

zdroj: YouTube

Žiadne komentáre: